S.S.Lazio търси млади футболисти в България с първи детски футболен лагер извън Италия – S.S Lazio Summer Camp – Bulgaria

S.S.Lazio търси млади футболисти в България с първи детски футболен лагер извън Италия

Първият детски футболен лагер на италианския S.S. Lazio стартира с празнична церемония и първа тренировка
юли 26, 2022

 
ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ


В навечерието на европейските финали по футбол на пресконференция в хотел "Балкан", гр. София S.S.Lazio официално обяви партньорството си с български представители. Специален гост на събитието беше д-р Анна Настри, мениджър Проекти и Бизнес развитие на футболния клуб, легендата и голмайстор Томазо Роки взе виртуално участие с обещание за посещение в страната през тази година. Гости на пресконференцията бяха кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров, директорът на столичното 57 СУ "Св. Наум Охридски" Георги Сеизов, Красимир Първанов – организатор от българска страна и Калин Илиев, управител на дигитална агенция BrandЪ. 

На пресконференцията стана ясно, че първият летен лагер на S.S.Lazio извън Италия ще се проведе в гр. София от 06.09 - 10.09.2021 г. Домакин ще бъде спортното училището, осигурявайки висококачествена спортна база за тренировките. Д-р Анна Настри заяви, че това е само началото на партньорството между S.S.Lazio и България. Тя обяви плановете на клуба да развива академичната си мрежа у нас. На пресконференцията беше дадена заявка и за постоянна академия в България.

Организаторите съобщиха, че треньори на децата ще бъдат професионалисти от школата на римския гранд. Те ще обучават участниците по методиките на италианския отбор. Д-р Анна Настри добави:


"Планираме треньорите да идват в България и след края на лагера, за да продължат обучението на децата и български треньори.".


– д-р. Анна Настри

 

Всички участвали на лагера ще получат екип на S.S. Lazio с топка и мешка. Екипът беше представен от Никол, която ще е и първият участник на лагера. Специална награда за избрани деца от италианските треньори ще е възможността да посетят вечния град Рим. Там те ще се запознаят още по-отблизо с историята на S.S.Lazio и ще се включат в локална академия.

Записването за участие ще започне на 12.07.2021 г. (понеделник) в официалния сайт на детския лагер – www.laziosummercamp.bg. Първите записали се ще могат да се възползват от отстъпка.