Първият детски футболен лагер на италианския S.S. Lazio стартира с празнична церемония и първа тренировка – S.S Lazio Summer Camp – Bulgaria

Първият детски футболен лагер на италианския S.S. Lazio стартира с празнична церемония и първа тренировка

S.S.Lazio търси млади футболисти в България с първи детски футболен лагер извън Италия
юли 8, 2021

 
25.07.2022г.


На 25.07.22г. в двора на 57 СУ „Св. Климент Охридски“, беше даден официален старт на първия, извън рамките на Италия, детски футболен лагер на гранда S.S. Lazio.


Церемонията беше открита с встъпителни думи от Калин Илиев, част от екипа организатор brandЪ. Той приветства всички над 100 участника на възраст между 5 и 17 години, които прекрачвайки прага на стадиона, са в пълна готовност да се докоснат до магията на италианския футбол. 

Благодарности бяха отправени към всеки един човек, помогнал това събитие да се случи. Един от тях е директорът на 57 СУ – г-н Георги Сеизов, който поради професионални ангажименти не присъства на събитието. Своите приветствени думи към участниците отправиха г-н Иван Чакъров – кмет на Красна поляна, и Красимир Първанов – човекът, който застана зад цялата инициатива и с гордост може да бъде наречен “Сърцето на Lazio Summer Camp Bulgaria“.

Церемонията завърши с бурни аплодисменти и към хората, без които тази магия нямаше да бъде възможна – треньорите, менторите и учителите на децата, които ще ги обучават през целия период на лагера. Специалните гост-треньори, пристигнали от школата на S.S. Lazio в Рим са: Alessio Amici, Giole Salerno, Lorenzo Carida и Fabio Marucci. Помощник-треньорите от българска страна, които ще спомогнат по-лесната комуникация по време на тренировките, са Лъчезар Станков, Явор Йорданов и Пламен Петков.

Началото на футболното събитие се отбелязва и със старта на първата тренировка върху изцяло реновирания за целта на лагера терен в 57 СУ.